5 trendov v grafike pre rok 2024

5 trendov v grafike pre rok 2024

Vo svete dizajnu, ktorý sa neustále mení, každý rok prináša vzrušujúcu kombináciu inovácií, kreativity a technologického rozvoja.Tento rok môžeme očakávať kombináciu predstavivosti s funkcionalitou a udržateľnosť spojenú s pokročilou technológiu.  

V tomto článku sa budeme venovať trendom v grafickom dizajne pre rok 2024. Od integrácie umelou inteligenciou (AI) poháňaného surrealizmu až po návrat retro prvkov, pre grafický dizajn nás čakajú samé kreatívne a zaujímavé trendy.

Diverzita a inklúzia
Sociálne siete nás zahlcujú dokonalosťou a kladú silný tlak na perfektnosť. Tá ale neodzrkadluje skutočný život. Grafici hrajú veľkú rolu v tom, aby divákom pripomenuli, že svet je rôznorodý a plný ľudí s vlastnými príbehmi.

S dizajnom, v ktorom sa konzument rýchlejšie spozná si dokáže rýchlejšie vytvoriť dôveryhodný vzťah. Dizajn, ktorý odráža rôznorodosť kultúr a životných aspektov bežných ľudí bez ohľadu na rasu, vek, pohlavie či iné faktory, pomáha budovať dôveru s konzumentom a inšpiruje nás v jeho rozmanitosti.

3D surrealizmus
V roku 2024 je umelá inteligencia (AI) stále hlavnou témou aj v dizajne. Poskytuje dizajnérom neobmedzené tvorivé možnosti a podporuje ich umeleckú víziu. AI-generovaný 3D surrealizmus zvyšuje efektivitu dizajnového procesu, umožňujúc rýchlejší prístup k komplexným vizuálom a podporuje experimentovanie, skúmanie a prototypovanie. To napomáha dizajnérom rýchlejšie iterovať a zdokonaľovať svoje koncepty. 

Kinetické písmo
V grafickom dizajne bola typografia vždy veľmi dôležitým aspektom pre vizuálnu komunikáciu. Ak je použitá správne dokáže pritiahnuť a udržať pozornosť nejedného oka. Ale predstavte si teraz, čo dokáže, keby tomuto silnému prvku pridáme trošku šťavy a rozpohybujme ho, pridáme mu akúsi fluiditu, energiu. Takéto písmo dokáže nakopnúť dizajn emóciou, ktorú pri statickom texte nie je možné dosiahnuť. Diváka rýchlejšie zaujme a môžeme tak jemným spôsobom vytvoriť príjemný vizuálny zážitok.

Pixely
Trend kombinujúci retro a futurizmus? V tomto roku zažíva pixelová estetika pozoruhodný návrat. Jej čaro sa s skrýva vo funkčnosti ako samostatný prvok, či časť konplexnejšieho dizajnu. Okrem svojho ikonického pôvabu so sebou nosí aj nostalgickú atmosféru, ktorá nám pripomína niekdajšie obrazovky a videohry. Niet pochýb, že pixelová grafika má svoje miesto v roku 2024. 

Farby, ktoré kričia
Návrat hlásia aj výrazné farby, ktoré nám osviežia vizuálnu paletu diváka. Tento comeback prináša oslavu rozmanitosti a kreativity, podnecujúci dizajnérov k preskúmaniu širokej škály odvážnych a expresívnych farebných kombinácií. Živé farby nie sú len výrazné, ale poskytujú dizajnérom silný nástroj na prenos energie, vyvolávanie emócií a vytváranie pozoruhodných vizuálnych identít v čoraz konkurenčnejšom digitálnom prostredí. 

Tento návrat živých odtieňov nielenže púta pozornosť, ale aj symbolizuje vášeň pre dynamické rozprávanie príbehov v dizajne.

CHCEM GRAFIKU OD VÁS

Naša letecká jednotka

Blog Birdline zdieľa svoje know how ďalej. Ste pripravený objaviť najčerstvejšie novinky a užitočné rady od našich špecialistov? Vitajte, toto je náš blog.

Trendy v social 2024: Ako ostať v popredí v digitálnom svete

V roku 2024 sme v oblasti sociálnych sietí postrehli zásadné zmeny. Značky a marketéri by mali byť pripravení prispôsobiť sa týmto trendom, aby zostali konkurencieschopní a efektívni.
Poďme sa na ne spoločne pozrieť.

Rozvoj dlhších videí
Po období krátkych videí prichádza éra dlhších videí s dĺžkou 2 - 5 minút. Tento trend, ktorý sa objavuje na platformách ako Instagram a TikTok, reflektuje zmeny v používateľskom správaní a uprednostňovaní hlbšieho obsahu.

SEO trendy pre rok 2024

SEO, podobne ako iné časti marketingu, je dynamická vec, ktorá sa mení v čase. O to viac, že celým rokom 2023 nás sprevádzal nástup umelej inteligencie AI.

Tento fenomén sa citeľne dotkne aj organického vyhľadávania, ale trendy v SEO sa netýkajú len AI.
Poďme si postupne pozrieť prehľad najočakávanejších noviniek a smerovaní vo svete organického vyhľadávania.
 

Jeden e-mail a ste v obraze

Naši klienti